startsida | karaokeuthyrning | uthyrning & hyrpriser | försäljning | ljudpaket | festlokaler | artister sökes | faq | referenser | kontakt
 
  FAQ (Frågor och svar)
 
Fråga: Kan ni ordna utkörning och inkoppling av utrustningen?
 Svar: Ja vi kan ordna utkörning och installation till fasta priser. Ett snabbt och enkelt sätt att få utrustningen på plats & ihopkopplad, samt att ni istället kan fokusera på allt annat som skall iordningställas inför festen. Vi går igenom utrustningen på plats med er så att ni snabbt kommer igång och även kan använda de specialfunktioner som våra professionella karaokespelare och kringutrustning har. 

Fråga: Kan vi hyra enbart karaokespelare då vi redan har tillgång till egen musikanläggning och TV?
Svar:
Ja, ni kan hyra enbart karaokemaskinen från oss och då ingår även mikrofoner, låtlistor och karaokeskivor samt alla kablar du behöver för att koppla ihop det med din egna stereo och TV.

Fråga: Kan man ansluta fler än två (2) stycken mikrofoner till karaokeanläggningen?
Svar: Våra karaokespelare har två separata mickingångar men om du hyr karaokepaket med ljudanläggning så kan du i den medföljande mixerbordet koppla in upp till totalt 8 mikrofoner. Vi har även trådlösa mikrofoner om du vill hyra till detta.

Fråga: Vi har sett att det finns billiga karaokespelare att köpa på varuhus och teknikaffärer till en kostnad från 600 kr. Är det någon skillnad på dessa och att hyra en spelare från er?
 
Svar:
Ja det är stor skillnad på dessa spelare och våra professionella spelare. En professionell spelare har bättre ljudkomponenter när det gäller mickingångar och effekter såsom echo & reverb. Vidare har en professionell spelare separata volymkontroller per mickingång vilket de billiga modellerna vanligtvis saknar. Dåligt mikrofon och sångljud är ju inte vad man vill ha om man skall uppträda med sång. Vidare så saknar de billiga modellerna stöd för de mest förekommande karaokeformatet dvs CD+G samt möjlighet till en bra transponering (höjning och sänkning) av tonarten på musiken. Även funktioner såsom MPX/Vocal (funktion för att ta bort, eller lägga till stödsång) saknas på billiga modeller. Vill man få en bra karaoketillställning med bra mick/sångljud skall man alltså inte satsa på en billig spelare.

Fråga: Kan jag även spela vanliga CD-skivor i era karaokespelare?
 Svar: Ja du kan även spela vanliga CD skivor i alla våra karaokespelaren. 

Fråga: Kan jag även spela MP3 CD-skivor i era karaokespelare?
 Svar:  Vissa av våra karaokespelare kan även spela MP3 CD:s. Om du skall hyra spelare av oss och behöver möjlighet att spela MP3 så meddela detta vid bokningen. 

Fråga: Vad betyder karaoke?
 
Svar:
Ordet Karaoke kommer från japanskan och betyder ’tom orkester’. Det uttalas med betoning på o, och -oke uttalas precis som namnet Åke.

Fråga: Vad betyder VCD?
 
Svar:
VCD är förkortningen för 'Video Compact Disc' och rymmer ungefär 75 min av video per skiva i VHS kvalité. Sångtexten som skall sjungas visas vanligtvis tillsammans med en musikvideo, och texten markeras synkroniserat till musiken så det är lätt att veta när och vad man skall sjunga.

Fråga: Vad betyder CDG?
Svar: CDG står för 'CD Graphics' och är ett mycket populärt karaokeformat i England och USA. Du får sångtexten på blå bakgrund som synkroniseras till musiken och visar när du skall sjunga. CDG är det mest förekommande formatet på karaokeskivor.

   
   
 

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna till oss

 


(ovanstående stativ ingår i våra karaoke-paket med TV & ljud)

Har du någon fråga som inte är besvarad på denna sida så är du välkommen att maila denna till oss på adressen:

info@karaokefixarna.se

Copyright @ 2005 - KARAOKEFIXARNA